Børnehaven Albert Hjørring
Indhold
Velkommen
Lukkedage
Personale
Faglige distriksteam
Forældreråd
Læreplanerne
Pædagogiske tilsynsrapporter
LOG-IN
Forældre Log-in
Personale Log-in
Kontakt
Børnehaven Albert Hjørring
Alberts Ginges Vej 15
9800 Hjørring

Tlf.: 
E-mail: albert@hjoerring.dk
Åbningstider
Børnehaven Albert Hjørring
Mandag06:30 - 16:30
Tirsdag06:30 - 16:30
Onsdag06:30 - 16:30
Torsdag06:30 - 16:30
Fredag06:30 - 16:00
Lørdag00:00 - 00:00
Søndag00:00 - 00:00
Velkommen
Velkommen i Børnehaven Albert

Børnehaven Albert ligger i Muldbjerg distriktet og er en del af område Øst.

Vi har ca. 60 skønne børn i vores børnehave.

-Vi har en modtagergruppe  med ca. 16 børn, her går de yngste børn.

-Vi har én gruppe hvor vores mellem børn og ældste børn er sammen. Denne gruppe er delt op i mindre spisegrupper.

-Hvert år fra januar samler vi alle vores kommende skolebørn i vores fælleshus, som hedder Multiverset. Her har vi et tæt samarbejde med Børnehaven Bjørnen og Børnehaven Aage.

I modtagergruppen tilbyder vi en struktur hvor tryghed, nærhed og omsorg er nogle af vores nøgleord. Vi har her en hverdag med fokus på det at lære at gå i børnehave, at lære rytmen at kende, sætte ord på tingene og at tilgodese børnenes behov for en rimelig forudsigelig hverdag. Støtte op om relationernes spæde start og de udfordringer der følger med.

Vi tilbyder små ture ud af huset i vores nærmiljø, aktiviteter hvor kroppen og sanserne er i spil - vi har særlig fokus på at børnene altid lærer gennem leg.

Børnene fra modtagergruppen vil løbende bliver flyttet op i den større gruppe. Det foregår ikke udelukkende efter alder, men også efter hvad behov barnet har. Dette giver os en mulighed for at imødekomme det enkelte barn hvor det er, i netop sin udvikling.


Vores ældre børn har selvfølgelig også brug for tryghed, nærhed og omsorg, men samtidig har de også brug for flere og andre  udfordringer, både i legen med de andre børn og i de aktiviteter der tilbydes. De har brug for at udfordre sig selv og udforske omverdenen. Vi har i denne gruppe meget fokus på leg, læring og relationer.

Børnene holder som udgangspunkt samling og spiser i deres spisegruppe med deres primærpædagog. Pædagogerne der er tilknyttet denne gruppe har et tæt samarbejde omkring alle børnene. I forbindelse med aktiviteter vil børnene blive ofte del i mindre grupper på tværs af spisegrupperne. Opdelingen kan foregå efter alder, relationer, dreng/pige, behov og interesse.

Vi har i denne gruppe en ugentlig tur dag (ofte aldersopdelt). Vi vægter højt at børnene får fællesoplevelser uden for børnehaven - det kan være både kortere og længere ture.


Hverdagen i Albert.

En dag i Børnehaven Albert.

Morgenåbning

kl. 6.30-9.00

Børnehaven åbner. Indtil kl. 7.30 tilbydes de børn der ikke har spist morgenmad hjemmefra havregrød, havregryn, cornflakes og brød. Det er vigtig for os at gøre vores morgen hyggelig, med en rolig start på dagen, hvor der er tid til at få sagt godmorgen til børnehaven og farvel til mor og far. Målet er at alle børn og forældre føler sig velkommen og får en god start på dagen.

Formiddag

kl. 9.00-12.30

Vi har ture ud af huset. Vi laver vores planlagte og spontane aktiviteter og leg i grupperne. Vi spiser en formiddagsmad kl. 9.00 og madpakke kl. 11.30.

Om fredagen holder vi fælles fødselsdag for ugens fødselarer.

Udeleg

kl.12.30-14.00

Alle er ude på legepladsen, med undtagelse af de der sover middagslur. Det er sundt at være ude - at få frisk luft og vi nyder de andre muligheder der er for udfoldelse ude i det fri.

Fælles frugtspisning

kl. 14.00-14.30

Vi samles om den frugt børnene har med hjemmefra, det serveres udskåret på fælles tallerkner. Børnene får derved mulighed for at smage på forskellige slags frugt.

Afrunding af dagen

kl. 14.30-16.30

Der leges fortsat, men oprydningen begynder så småt rundt omkring, vi inddrager børnene i oprydningen fordi vi vægter et fælles ansvar. Vi får sagt farvel og på gensyn i morgen. Vi får talt med jer forældre om dagen der er gået her i børnehaven.